PARLEM AMB ESCRIPTORS

A partir de mig matí, ens han visitat quatre escriptors:

EVA PIQUER a 1r


A la sala d’actes de l’escola hem tingut l’immens plaer de rebre l’escriptora i periodista EVA PIQUER, autora del llibre que havíem llegit al llarg del curs "La noia del temps"
Hem conegut la importància d’aquesta novel·la juvenil en la seva vida i les repercussions que ha tingut a nivell editorial (traduccions en diverses llengües) i premis guanyats.
Hem après els punts en contacte entre la seva vida i alguns dels temes que apareixen a la novel·la.
També ens ha explicat les dificultat que implica el fet de dedicar-se a l’escriptura literària, i en català. 
Malgrat les dificultats de l’autora per expressar-se, degut a la grip que encara arrossegava, hem pogut aprofitar una hora per anar fent preguntes i resoldre dubtes al voltant de la creació literària, la seva vida i projectes de futur.
Ha sigut un temps molt profitós!







JORDI FOLCK a 2n

Ens ha vingut a parlar del llibre que hem llegit: "666 calaixos". Ens ha explicat alguns dels secrets que s'amaguen en les pàgines d'aquest llibre sorprenent i que ens han passat per alt en una primera lectura. 
Però, sobretot, ens ha parlat de creativitat i ens ha recomanat que llegim, que siguem actius i que viatgem. 
Ha resultat una xerrada molt amena. Li hem fet algunes preguntes sobre aspectes que ens interessaven, tant del llibre com de les seves activitats professionals. 



GERARD GUIX a 3r

Partint de l’obra teatral “Ricard de 3r” recent estrenada, en Gerard Guix ens va complaure el passat divendres amb una xerrada molt interessant, en la qual va mostrar-nos de manera cronològica les obres que ha escrit tant de narrativa com de teatre. 
Vigatà i exalumne de la nostra escola, en Gerard Guix és escriptor, dramaturg, guionista i actualment també treballa de professor a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, on imparteix classes de creació literària. 
Malgrat haver obtingut, al llarg de la seva carrera professional beques i reconeixements del British Council, del Centre d'Art i Natura de Farrera i de la Institució de les Lletres Catalanes; l’autor ens va parlar de manera molt propera, molt de la Plana i ens va detallar en què consistia la seva rutina diària, reconeixent que aquell matí que es trobava entre nosaltres a la Vedruna havia trencat la seva quotidianitat, però que estava satisfet d’haver-ho pogut fer. Després de noranta minuts de xerrada i torn de preguntes, l’escriptor va concloure deixant constància que són molt pocs els qui tenen la gran sort de poder viure de l’ofici d’escriptor.





ANTONI PLADEVALL a 4t


"Les paraules són sentit, tenen música, tenen força, tenen pes..; t'acabes enamorant de les paraules, per això acabes escrivint... " va comentar Antoni Pladevall (Taradell, 1961) durant la xerrada que va oferir a tots els alumnes de 4t d'ESO de l'escola en el marc del Dia de les lletres. Professor, poeta, assagista, crític literari i novel·lista, Antoni Pladevall va fer un repàs dels seus inicis com a escriptor i com a lector fent referència alhora a alguns dels episodis de la seva última novel·la "El dia que vaig fer vuit anys", obra que li ha valgut l'elogi de la crítica i l'obtenció del Premi Prudenci Bertrana d'enguany. Amb la precisió i la destresa lingüística que el caracteritzen va acompanyar-nos durant una hora i mitja i va desgranar alguns episodis de la seva infantesa amb l'objectiu de salvar de l'oblit un temps i una forma de vida que bona part del públic assistent desconeixia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada